Diensten

Restauratie Stucadoor Danny de Ruig heeft een breed assortiment dat bestaat uit verschillende stucstijlen/technieken, u kunt op een van de plaatjes drukken voor meer informatie.

Ieder mens wil iets ‘unieks.’ Elk stucwerk dat wij leveren is uniek. Wij als Hoofddorpse onderneming maken dan ook een uniek kunstwerk van uw huis aan de hand van uw wensen.

In de stijl die u aanspreekt: klassiek, modern of tijdloos. Door middel van verschillende stuctechnieken toe te passen is bijna alles te realiseren. Wij begeleiden u graag bij een passende keuze.
gladpleisterwerk

Glad Pleisterwerk (glad stukwerk):

Onder pleisterwerk verstaat men het ‘vlak en strak’ maken van bestaande wanden en plafons met behulp van een dunne laag gipsmortel. Nadat de muren gepleisterd zijn, kunt u de muren naar eigen wens afwerken, of dat nu schilderen of behangen is.
Glad stucwerk of te wel gladpleisterwerk.

Met Gladpleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 milimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk stucwerk hierbij kunnen er meerderen centimeters aangebracht worden om de muur weer mooi vlak en strak te krijgen.

Gladpleisterwerk levert een mooie gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), schilderen, sauzen, behang, tegels etc.

Hierbij is de mate van gladheid naar keuze: ook een zeer gladde afwerking is mogelijk door onze stucadoors.

Gladpleisterwerk kan in veel dikte’s gestuukt worden en kan u plafond of muur niet alleen glad maken maar ook vlak en strak voor bijvoorbeeld u keuken, bad etc goed te kunnen plaatsen.

Gladpleisterwerk (gladstukwerk) brandvertragende eigenschappen, 1cm is ongeveer een uur vertraging.

Wij kunnen u muren ook recht en vlak stuken met gladpleisterwerk.

Met gips krijgt u het gladste resultaat Bij restauratie stucadoor Danny De Ruig is gladpleisterwerk Echt Glad zonder strepen of krassen er op of het nu omwanden of plafonds gaat,wij zorgen altijd voor het mooiste eind resultaat.


schuurwerk

Schuurwerk:

Het ‘schuur’-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Hierdoor heeft het stuukwerk een oneffen effect, waardoor het eindresultaat vanuit elk opzicht anders oogt.
Schuur Stucwerk

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond bijvoorbeeld van gipsplaten of beton.

Het"schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er anders uit door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Nadelen van Schuurwerk

Helaas is dit lastig te repareren als het beschadigd is.

En is het scheurgevoeliger dan bijvoorbeeld gladpleisterwerk omdat het een open structuur is gaat er ook makkelijker vuil in de gaatjes.

Het is ook zeker af te raden in vochtigen ruimtens ivb met schimmel gevoeligheid indien het op gipsbasis is.


ornamenten

Sier lijsten ornamenten:

Sier lijsten ornamenten geeft uw kamer net ‘iets extra’s.’ Een sierlijst kan worden aangebracht om zowel een moderne als een klassieke uitstraling te creëren. Ornamenten geeft uw kamer een klassieke uitstraling. Sierelementen zijn opvallend en op de achtergrond tegelijk en geeft uw kamer een’ luxe uitstraling’.
Gipsen lijsten op u plafond.

Een lijst geeft een plafond allure en stijl en geeft een warm een luxe gevoel. Een mooie overgang van muur naar plafond, een verhoogde plint, als lambrisering, het wegwerken van een gordijnkast of indirecte verlichting.

Mooie lijsten maken het verschil en geven u woning meer luxe.

Voor iedere toepassing zijn er lijsten beschikbaar. Er zijn heel veel verschillende soorten lijsten van gips tot kunststof. Er is altijd wel een mooie lijst voor uw muur, plafond of elders. Het geeft een enorme meer waarden van u woning en maakt echt het verschil. Helemaal een jaren 30 woning waar dit zeker niet mag ontbreken.

Wat zijn ornamenten?

Ornamenten worden vervaardigd uit modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht.

Wij kunnen ornamenten voor u halen en wij kunnen ook voorbeelden laten zien wat er op de markt is met een voorbeeldboek.

Zo kunt uw plafond onderscheiden van anderen, en u eigen design kiezen wat bij u past.

De meeste Ornamenten worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.

U mag ze zelf ook halen wij hebben meerdere adressen waar u ze kunnen kopen.

Restauratie stucadoor Danny De Ruig kan echter ook maatwerk leveren en zelfs bestaande ornamenten kopiëren of zelf restaureren.

Hieronder vindt u een paar voorbeelden er zijn natuurlijk veel meer ornamenten maar helaas kunnen wij ze er niet allemaal op zetten.


cement

Cementmortel:

Eveneens cementmortel is waterbestendig. Wat cementmortel uniek maakt is dat vele soorten kleuren kunnen worden aangebracht en dat het kan variëren van glad stuukwerk tot de ‘schuur’- techniek. Met cementmortel kunt u alle kanten op en iets unieks creëren.
Cementmortel stukwerk

Voor een vochtige ruimte is het juist geschikt, omdat het niet kan schimmelen!

Het word vaak toegepast in badkamers en buitengevels, schuur, kelders etc.

Het kan goed tegen vocht en is een stuk harder dan gewone gips. Cementmortel is er in vele soorten en kleuren van schuurwerk tot glad stukwerk van wit tot zwart.

Tevens heb ik cement mortel aangebracht bij eigen huis en tuin, hier is ook verwarming in de wand geplaatst waardoor er geen radiator meer nodig is.> Met cementmortel ben ik wel langer bezig en de materialen zijn duurder daardoor ligt de prijs hoger, dan dat het met gewone gips gestuct moet worden er zijn zelfs zakken van 70 euro per stuk.

Wij geven 5 jaar garantie op cementmortel stucwerk binnen, en 3 jaar voor buiten.


waterschade

Waterschade:

Elke vorm van vocht in huis moet serieus genomen worden, vermits het kleinste symptoom meestal de voorbode is van ernstiger en complexere vochtproblemen. Het loskomen van de bepleistering, zwammen, rottende plinten, zijn slechts enkele voorbeelden van de zichtbare gevolgen van vochtproblemen in huis.
Waterschade aan het stukwerk

- Door bijvoorbeeld optrekkend vocht
- Door bijvoorbeeld doorslaand vocht
- Door bijvoorbeeld waterschade / lekkage
- Laat uw stucwek los door de waterschade ?

Waterschade aan stukwerk, wij regelen alles met u verzekering.

Elke vorm van vocht in huis moet serieus genomen worden, vermits het kleinste symptoom meestal de voorbode is van ernstiger en complexere vochtproblemen. Het loskomen van de bepleistering, zwammen, rottende plinten, zijn slechts enkele voorbeelden van de zichtbare gevolgen van vochtproblemen in huis.

Restauratie stucadoor Danny De Ruig weet hoe je er mee om moet gaan en weet wat er moet gebeuren om weer een strakke wand of plafond er van te maken, en vaak ziet u binnen een dag niks meer van uw waterschade.

Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de luchtverontreiniging en de gezondheidsproblemen door de schimmel.

De belangrijkste gevolgen zijn:

- dat het stucwerk los gaat zitten
- Schimmels in het stukwerk
- Schimmel is een vochtprobleem dat zich snel verspreid in vochtige en slecht geventileerde omgevingen als kelders, badkamers, enz.. Dit vochtprobleem vormt een groot risico voor uw eigendommen en uw gezondheid.

wij hebben die juiste materialen om dit tot een minimum te brengen. wij weten meestal een goede oplossing.


marmer

Marmerpleister:

Marmerpleister staat ook bekend als ‘marmerstuc of Italiaans stuukmarmer.’ Marmerpleister is een zeer gladde afwerklaag die muren doet lijken alsof het echt marmer is. Marmerpleister kan is zeel veel kleuren worden aangebracht, het is dus eveneens mogelijk om het naar eigen wens te creëren.
Marmerpleister Decoratie

Marmerpleister ook bekend als marmerstuc of Italiaans stucmarmer het is een dunne zeer gladde (zelfs reflecterende) afwerklaag voor muren die aan doet als echt marmer.

Marmerpleister kan erg goed tegen water en het is makkelijk schoon te maken. Dit komt door de laatste afwerklaag wat water tegen kan houden en is ook spatwater dicht.

Marmerpleister kan in zeer veel kleuren, u kunt ook kiezen voor meerdere kleuren door elkaar, leuk voor een winkel bijvoorbeeld.

De dikte van deze laag bedraagt niet meer dan 1 milimeter. Een vereiste voor marmerpleister is dan ook een uiterst vlakke ondergrond. Slechts een muur bewerkt met marmerstuc kan uw kantoor of welke ruimte dan ook al een veel exclusiever uiterlijk geven.

Marmerpleister wordt in maar liefst vier bewerkingen opgebracht:
Een fixeerlaag
Een grondlaag
Twee effectlagen
Het polijsten van de effectlaag

Voor bovengenoemde bewerkingen is een periode van ongeveer drie dagen nodig.


spachtel

Spachtelpoets:

Spachtelpoets heeft eveneens een oneffen effect. Het mengsel bestaat uit gebroken marmerkorrels en bindmiddel (lijm). De korrels zijn in verschillende grote verkrijgbaar en het is mogelijk om verschillende kleuren aan te brengen in het mengsel, dus het is mogelijk om bijna elk gewenste resultaat te realiseren.
Spachtelputz / Spachtelpoets: wat is dat?

Spachtelpoets kan op elk gewenste kleur en ook verschillende diktes u kunt dit zelf bepalen.

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Spachtelputz bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. De marmerkorrels in spachtelputz zijn dus verkrijgbaar in meerderen groottes verkrijgbaar.

Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). Doordat spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met spachtelputz.

Spachtelputz / Spachtelpoets is erg duurzaam en veel harder dan gipse wanden

Bij spachtelputz bestaat de keuzevrijheid uit structuur en kleur en dat zorgt ervoor dat stukadoors uw wanden precies ‘passend’ kunnen maken bij de rest van uw interieur. Een ander voordeel van spachtelputz is dat het erg duurzaam is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw muurdecoratie beschadigd raakt door bijvoorbeeld stoten. Dit alles maakt spachtelputz een ideale wanddecoratie. Het aanbrengen van spachtelputz is echter arbeidsintensief werk en het moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat.


cementmortel

Betonlook:

De betonlook is de nieuwste techniek op het gebied van stucen. Het is een vervanging van tegels, omdat het waterbestendig is. De betonlook wordt vaak in keukens en badkamers toegepast en is zeer exclusief, dus iets unieks.
Beton Cire word ook wel betonlook genoemd.

Restauratie stucadoor Danny De Ruig is gespecialiseert in aparte stucwerken waaronder Beton cire, betonlook beal.

Betonlook geeft een apart effect in uw woning en is zeker niet standaard!

U zult beton cire waaronder de kleur tint betonlook niet vaak tegen komen het is een waterdicht en krasvrij betoncire, en wordt vaak toegepast in de wc, badkamer, of in de keuken.

De prijzen van beton cire varieren tussen de 125,- a 150 euro,- ( M2 ) per vierkante meter dit is inclusief het materiaal en de betoncire.

Een van de kleuren van beton cire is betonlook deze kleurstelling komt het meeste voor, u kunt ook uit vele andere kleuren kiezen.

Betonlook: Het nieuwste op stucwerk gebied kan ook erg goed tegen vocht.

Vaak wordt betonlook in badkamers gebruikt.

Betonlook wordt met een kleine spaan met ronde hoeken aangebracht voor een streeploos resultaat.

Het is ook leuk om 1 wand in een kamer van betonlook te maken, het geeft echt sfeer in uw huis, en het is een keer wat anders.

Betonlook kan erg goed tegen water en is een vervanger voor tegels. Het wordt daarom ook erg vaak in badkamers of keukens aangebracht en is erg exclusief.

Van oorsprong is betonlook een uit Frankrijk afkomstig betonstuc. De letterlijke vertaling van beton cire (betonlook) is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton cire. Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product voor elke ruimte in uw huis!

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze prachtige maar vooral unieke decoratieve stucvorm?

Ook in onze showroom kunt u verschillende soorten betonlook komen bezichtigen.

Ook kunnen wij u in onze showroom verschillende kleurstalen en panelen laten zien, zodat u weet en ziet hoe dit unieke betonlook er uit ziet.

U kunt bellen voor een showroom afspraak gelegen aan de Jacobus spijkerdreef 208 te hoofddorp.

Het is ook in meerdere kleuren verkrijgbaar, zoals lichte en donkere kleuren grijs of bruin etc.


restauratie

Restauratie:

Een specialiteit van restauratie stucadoor Danny De Ruig. Is het restaureren van plafonds, muren en klassieke decoraties in voornamelijk monumentale panden. Wij restaureren ornamenten, rozetten, lambriseringen, lijsten, haarden, zuilen en nog veel meer.
Restauratie is een specialiteit van restauratie stucadoor Danny De Ruig.

Is het restaureren van plafonds, muren en klassieke decoraties in voornamelijk monumentale panden. Wij restaureren ornamenten, rozetten, lambriseringen, lijsten, haarden, zuilen en nog veel meer. Bij een restauratie voeren wij uiteraard ook reparaties uit, zoals scheuren in het plafond en loslatend pleisterwerk.

Een aanvullende specialiteit is dat wij ook productiewerk leveren. Dit is het exact kopiëren van bestaande delen zoals lijstwerk, ornamenten en andere decoratieve elementen. Handig voor als er delen zijn beschadigd of verloren zijn gegaan.

Heeft u reeds bestaand (historisch) stucadoorswerk met beschadigingen, dan is het vaak mogelijk om dit te restaureren. Het vervaardigen van exacte kopieën van (delen van) lijstwerk, ornamenten en togen is een specialiteit van restauratie stucadoor Danny De Ruig. Bij restauratie van uw stucwerk kunt u kiezen voor behoud van zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal, maar ook voor geheel nieuw stukadoorswerk dat een exacte kopie van het origineel is.

Bij de eerste optie is kleurverschil praktisch onvermijdelijk; het precies afstemmen van de kleur van gerepareerd stukadoorswerk op die van oorspronkelijk stucadoorswerk is een haast onmogelijke opgave. Hierdoor is het sausen van historische stucdelen en stukwerk eigenlijk de enige keuze.

De optie van het geheel kopiëren van oud lijstenwerk brengt (naast het voorkomen van kleurverschillen) als extra voordeel met zich mee dat een kopie beter bestand is tegen scheurvorming, o.a. door gebruikmaking van moderne, flexibele mortels ter bevestiging.


spuitwerk

Spackspuitwerk:

Voor uw muur of plafond. Spackspuitwerk wordt veel toegepast in nieuwbouw vooral op plafond’s. Spackspuitwerk wordt ook wel spack genoemd en heeft een bobbelige stuctuur. Spackspuitwerk kan ook op kleur gespoten worden en er zijn veel verschillende stucturen van grof tot fijn.
Spackspuitwerk voor uw muur of plafond

- Spackspuitwerk wordt veel toegepast in nieuwbouw vooral op plafond’s.
- Spackspuitwerk wordt ook wel spack genoemd en heeft een bobbelige stuctuur.
- Spackspuitwerk kost tussen de 15a 20 euro per vierkante meter hoe meer opervlakte hoe lager de prijs per vierkante meter zult zijn.
- Spackspuitwerk kan ook op kleur gespoten worden en er zijn veel verschillende stucturen van grof tot fijn.


crocolook

Crocolook:

crocolook
Crocolook


betonlook

Betonlook:

Betonlook
Betonlook

Werkwijze

Vakkundigheid, netheid en professionaliteit staan bij ons bijzonder hoog in het vaandel.

 • 1 Als eerste kunt u contact met ons opnemen via de telefoon of computer en kunt u uw wensen aan ons doorgeven, hierop kunnen wij vaak een richtprijs doorgeven.
 • 2 Mocht u de richtprijs goed vinden en u bent serieus dan kunt u ons uitnodigen voor een vrijblijvende offerte.
 • 3 Mocht u akkoord gaan en ons de klus geven dan zullen de volgende stappen genomen gaan worden.
 • 4 Er wordt een datum afgesproken, wanneer we starten en wanneer het klaar is.
 • 5 Voor de oplevering lopen wij alles nog na om zo een hoog als mogelijk eindresultaat te geven.
 • 6 Wij werken uitsluiten met A klasse materiaal, dit ziet u terug in ons geleverde stukwerk.
 • 7 Bij ons is het pas na afloop contant afrekenen tenzij anders besproken.
 • 8 Kortom, Wij geven 5 jaar garantie op het stucwerk en wij werken alleen met Nederlandse stucadoors.
 • 9 U dient zelf bepaalde voorbereidingen te treffen, die kunt u vinden onder tips.
Gebruikelijk starten wij om 7.30 en werken meestal tot 15.30. Wij werken van maandag tot en met vrijdag.

Offerte aanvraag formulier

  CAPTCHA ImageChange Image