De wanden en plafond Specialist

Profiteer van het lage BTW-tarief van 9% voor stucwerk in huizen ouder dan 2 jaar. Goed nieuws: deze regeling is minstens geldig tot 2022.

Het experiment met het verlaagde BTW-tarief van 9% begon op 1 januari 2017 en heeft positieve effecten gehad op de werkgelegenheid. Hierdoor hebben de regering, de Tweede Kamer en de Europese ministers besloten om het experiment te verlengen. Deze verlenging betekent dat zowel woningeigenaren als bewoners van huurwoningen, studentenflats, bejaardentehuizen en verpleeg- en verzorgingsinstellingen kunnen profiteren van het lagere BTW-tarief van 9% in plaats van 21%. Dit tarief geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van uw huur- of koophuis.

Als uw huis 2 jaar of ouder is, kan deze maatregel aanzienlijk voordeel opleveren. Voor woningen jonger dan 2 jaar en voor gebouwen met een andere bestemming dan die van woning blijft het 21% BTW-tarief gelden.

Hoe bereken ik de leeftijd van mijn huis?

Voor de berekening van de ouderdom van de woning is de begindatum van het bouwjaar bepalend. Als een pand niet vanaf het begin als woning in gebruik is geweest, geldt het tijdstip van eerste bewoning. In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen om te bewijzen dat de woning 2 jaar of ouder is.

Heb je meer vragen over het BTW-tarief? Vraag het dan aan jouw stucadoor, De Ruig Stucadoors.

Whatsapp ons direct +31 (0)6 4192 2755

Waarom De Ruig Stucadoors

Wat onderscheidt 'De Ruig Stucadoors' van de rest?

 • Wij schitteren als stukadoors bij het tvprogramma Eigen Huis & Tuin.
 • Ons werk laten wij altijd netjes en schoon achter.
 • Met een breed assortiment bieden wij diverse mogelijkheden.
 • Wij assisteren u graag bij het plannen van verdere verbouwingen.
 • Ons werk wordt gedekt door een royale garantie van 5 jaar.
 • Tevreden klanten vormen de basis van ons succes.
Als u nog niet volledig overtuigd bent, nodigen wij u uit om een kijkje te nemen onder 'Referenties' en in ons 'Fotoalbum' voor een nog betere indruk.

Contact Formulier

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier hieronder.

  noa
  Bouwbedrijf-leerbedrijf
  vca
  vgm