De wanden en plafond Specialist

Laag BTW-tarief 9 % voor stucwerk in huizen ouder dan 2 jaar

Goed nieuws: bewoners van huizen ouder dan 2 jaar mogen rekenen op een laag BTW-tarief voor schilders- en stukadoorsonderhoud. Deze regel geldt in ieder geval tot 2015.

Het experiment met een lagere BTW van 9 % loopt sinds 1 januari 2017. De effecten op de werkgelegenheid bleken dermate positief dat de regering, de Tweede Kamer en de Europese ministers hebben besloten tot verlenging van het experiment. De verlenging betekent dat woningeigenaren, maar ook bewoners van huurwoningen, studentenflats, bejaardentehuizen en verpleeg- en verzorgingsinstellingen, kunnen profiteren van het lage BTW-tarief van 9% in plaats van 21%.Het lage BTW-tarief geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van uw huur- of koophuis.

Heeft u een huis van 2 jaar of ouder? Dan kan deze maatregel aanzienlijk voordeel opleveren. Voor woningen jonger dan 2 jaar en voor gebouwen met een andere bestemming dan die van woning geldt dit lagere tarief dus niet en blijft het 21 % Btw.

Hoe bereken ik de leeftijd van mijn huis?

Voor de berekening van de ouderdom van de woning is de begindatum van het bouwjaar van de woning bepalend. Is een pand niet vanaf het begin als woning in gebruik geweest, dan geldt het tijdstip van eerste bewoning. In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning 2 jaar of ouder is.

Heeft u meer vragen over het btw tarief vraag het dan aan uw restauratie stucadoor Danny De Ruig .

Whatsapp ons direct +31 (0)6 4192 2755

Waarom De Ruig Stucadoors

Wat maakt ‘Restauratie Stucadoor Danny de Ruig' nou uniek?

- Wij zijn de stukadoors bij het tv programma Eigen Huis & Tuin.
- Wij laten ons werk netjes en schoon achter.
- Wij hebben een breed assortiment.
- Wij kunnen u helpen met het plannen van verdere verbouwing.
- Wij geven 5 jaar garantie op ons werk.
- U hoeft pas te betalen als het werk naar wens is.
- Klanten zijn tevreden met ons werk.

Bent u nog niet overtuigd, kijkt u dan gerust onder referenties en het fotoalbum om nog een betere impressie te creëren.

Contact Formulier

    CAPTCHA ImageChange Image

    noa
    Bouwbedrijf-leerbedrijf
    vca
    vgm