Wat kost een stucadoorsbedrijf?

Wat zijn de kosten van een stucadoorsbedrijf en wat vraagt een stucadoor per vierkante meter? Hieronder vind je antwoorden op deze veelgestelde vragen:

Bijna alle Nederlandse stucadoors hanteren vergelijkbare prijzen, die voornamelijk afhankelijk zijn van het gewenste afwerkingsniveau.

A-klasse: Vanaf 20 euro per vierkante meter, exclusief btw.
B-klasse: Vanaf 17,50 euro per vierkante meter, exclusief btw.
C-klasse: Vanaf 12,50 euro per vierkante meter, exclusief btw.

Kwalitatieve stucadoors vragen doorgaans tussen de 35 euro en 50 euro per uur, exclusief btw. Bij kleinere klussen wordt vaak een tarief per halve of hele dag gehanteerd.

De kosten van een stucadoor variëren sterk, van 12,50 euro per m2 (bij buitenlandse stucadoors) tot meer dan 25 euro per m2 bij Nederlandse stucadoors. Er zijn ook gradaties in gladpleisterwerk, zoals A, B, en C klasse.

Ongeveer 90% van de stucadoors biedt B- of C-klasse aan, omdat A-klasse veel arbeidsintensiever is en een hogere meterprijs vereist, wat klanten kan afschrikken.

In essentie geldt: hoe langer een stucadoor per vierkante meter bezig is, hoe hoger de kosten per vierkante meter worden. Dit hangt af van de gekozen afwerking en het type stucadoor waarmee je samenwerkt.

Belangrijk is om te kiezen voor een gediplomeerd stucadoorsbedrijf dat lid is van NOA via de NOA-Afbouwgarantie. Bij Restauratie Stucadoor Danny De Ruig bieden wij bovendien 5 jaar garantie op het stucwerk.

Stucadoren is een vak apart, en er kan veel misgaan. Je wilt niet na een jaar opnieuw moeten laten stucen. De prijs kan ook afhangen van factoren zoals de lengte van de wanden, de aanwezigheid van hoeken of kleine stukken, en of de ondergrond redelijk vlak is of er dik gestuct moet worden. Dit beïnvloedt de materiaalkosten en kan de vierkante meter prijs van de stucadoor beïnvloeden.

Wil je de prijzen weten bij Restauratie Stucadoor Danny De Ruig? Vraag dan een vrijblijvende online offerte aan.

Whatsapp ons direct +31 (0)6 4192 2755

Waarom De Ruig Stucadoors

Wat onderscheidt 'De Ruig Stucadoors' van de rest?

 • Wij schitteren als stukadoors bij het tv-programma Eigen Huis & Tuin.
 • Ons werk laten wij altijd netjes en schoon achter.
 • Met een breed assortiment bieden wij diverse mogelijkheden.
 • Wij assisteren u graag bij het plannen van verdere verbouwingen.
 • Ons werk wordt gedekt door een royale garantie van 5 jaar.
 • Tevreden klanten vormen de basis van ons succes.
Als u nog niet volledig overtuigd bent, nodigen wij u uit om een kijkje te nemen onder 'Referenties' en in ons 'Fotoalbum' voor een nog betere indruk.

Contact Formulier

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier hieronder.

  noa
  Bouwbedrijf-leerbedrijf
  vca
  vgm